Loading

Alinazik Kebabı

Detaylar

Malzemeler

  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 adet kemer patlıcan
  • 400 g süzme yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Nasıl Yapılır?

  • 1
    Patlıcanları közleyip kabuklarını temizleyin.
  • 2
    İnce ince doğrayın.
  • 3
    Soğuduktan sonra ezilmiş sarımsak ve süzme yoğurtla beraber iyice karıştırın.
  • 4
    Etleri pişirme kabına alarak kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde etlerin bırakmış olduğu suyu çekmesini bekleyin.
  • 5
    Daha sonra tereyağını ilave edin.
  • 6
    Baharatları ilave edin.
  • 7
    Etlerin pişme süresi uzarsa sık sık kontrol edip gerekirse tencerenin dibi tutmaması için az az sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • 8
    Pişen etlere son olarak tuzu ilave edin ve ocaktan alın.
  • 9
    Servis tabağına önce patlıcanlı harç üzerine ise etleri koyun İsteğe göre süslenerek servis edebilirsiniz.

Yorum Yap