Loading

Bal Kabağının en lezzetli hali

İster tuzlu ister tatlı yemeklerinizde kullanacağınız en verimli ürünlerden birisi olan bal kabağının bu tarifini denemeden geçmeyin deriz.

– Malzemeler
• 1 adet bal kabağı (soyulmuş ve temizlenmiş )
• 500 ml kemik suyu  
• 2 adet soğan
• 2 diş sarımsak
• 2 adet havuç 
• 1 adet patates
• 1 adet limon
• 1 yemek kaşığı un
• 50 gram tereyağı 
• Tuz ve karabiber 
• 1 tane defne yaprağı, 1 yaprak pırasa, 1 demet maydanoz, 1 demet taze kekik 

Sunum için 10 gram kırmızı karabiber turşusu, 1 demek dereotu, 1-2 dilim kabak

-Yapılışı

Soğan, havuç, bal kabağı ve sarımsağı gelişi güzel doğrayınız. Tencerenizin içerisine önce soğanları alıp hafif karamelize olana kadar kavurunuz. Soğanları eklediğiniz tencerenin içerisine havuçları, ve bal kabağını atınız. 5 dakika kadar bu şekilde kısık ateşte pişiriniz.Bu sırada patateslerin kabuklarını soyup doğradıktan sonra 5 dakika kadar suda bekletiniz.Böylece nişastasını salmış olacak.Patatesleri ve sarımsağı da atıp hafifçe pişirme işlemine devam ediniz. Daha sonra hazırlamış olduğunuz Baharat buketini çorbanın içerisine atınız. Yavaş yavaş kemik suyunu ekleyip bu şekilde 10 dakika kadar haşlayınız. Baharat buketini çıkartıp. Çorbayı blenderden geçiriniz. Homojen bir kıvam elde edene kadar mikserden geçirme işlemine devam ediniz. Tuzunu ve karabiberini kontrol ediniz. 50 gram tereyağını tencereye ilave ediniz. Erimekte olan tereyağının üzerine bir kaşık un ilave edip hafifçe kavurunuz.Rengi dönene kadar bu şekilde kavurabilirsiniz. İçerisine 1 adet limon suyunu sıkıp kavurma işlemine devam ediniz. Hazırladığınız karışımı çorbanın içerisin ilave edip 5-6 dakika kısık ateşte pişiriniz.Sunum sırasında kase çorbanızı koyup üzerine önceden hazırlamış olduğunuz kabaklarınızı ilave ediniz ve üzerine bir dereotunu ve karabiberi atıp süsleyebilirsiniz.