Loading

Balığın Bilmediğiniz Faydaları

Sonbaharın gelişiyle birlikte balık tüketimleride artış gösteriyor. Sağlığımız için yararlı bir besin olan balık, haftada en az 2 kez tüketilmesi gerekiyor. 

Balığın Faydaları

Doymamış yağ içeren omega 3’ten zengin bir besindir. Omega 3 yağ asitleride kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki taşıyor. Balık tüketen kadınlara ise tüketmeyen kadınlara göre kalp krizi riski daha düşük. Balık içerisindeki omega 3 sayesinde hafıza kaybı ve unutkanlığıda önlüyor. Omega 3 sistemi aynı zamanda beyin sistemini ve sinir sisteminide olumlu yönde etkiliyor. İçerisindeki kalsiyumla birlikte kemik kaybınıda önlüyor. Protein açısından zengin olan balık, tüketildiğinde doygunluk hissi veriyor.

Yorum Yap