Loading

Böğürtlen ve Yaban Mersinli Turta Tarifi

Orman meyvelerinin en özel ikilisi bu turtada biraraya geldi. Yaban mersini ve böğürtlenle elde edilen bu lezzetli tarta sevdikleriniz bayılıcak.

Detaylar

Malzemeler

  • Hamuru için;
  • 1 adet yumurta
  • 120 g toz şeker
  • 250 g un
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • iç harcı için;
  • 1 su bardağı böğürtlen
  • 1 su bardağı yaban mersini
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • 1
    Bir kaba; tereyağı, yumurta, şeker, un, kabartma tozu ve limon kabuğunu koyup bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  • 2
    Oluşturduğunuz hamuru streç filme sarıp buzdolabı'nda 20 -30 dakika bekletin.
  • 3
    Turtanın içi için derin bir tencereye aldığınız böğürtlen, toz şeker ve nişastayı ocakta kıvam alana kadar karıştırın.
  • 4
    Dinlendirdiğiniz hamuru buzdolabından çıkarın ve yarısını ayırın.
  • 5
    Bir yarısını yuvarlak döküm kalıbın tabanına ve kenarlarına yayın.
  • 6
    Ardından hazırladığınız iç harcı üzerine dökün.
  • 7
    Ayırdığınız hamuru da merdane yardımıyla yuvarlak açıp iç harcın üzerine yerleştirin.
  • 8
    Bir çatal ya da bıçak yardımıyla turtanın üzerinde delikler açın.
  • 9
    180 derecede önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
  • 10
    Turtanızı çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri ekleyin.
  • 11
    Hazırladığınız nefis kahve ile beraber turtanızı servis edebilirsiniz.

Yorum Yap