Çıtır Kabak Lokma
- 0
- 38
- 1 Dak.
- |
- 15 Ocak 2019
Malzemeler:
3 adet kabak (Rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
1 büyük diş sarımsak
Yarım adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz
Kızartılması İçin;
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıvıyağ
Yapımı:
Tereyağında soğanı ve sarımsağı 2-3 dakika çevirin ve alın.
Kabak rendesini soğan ve sarımsak ile güzelce karıştırın.
Elinizle yapışmayacak kıvama gelene kadar ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Ocakta kızdırdığınız yağın içerisine yavaşça bırakın. Kısık ateşte 2 dakika altını ve üstünü çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine sererek 5 dakika dinlenmeye bırakın.
Sos malzemeleri:
1 yemek kaşığı tahin
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı limon suyu
3 adet minik doğranmış salatalık turşusu
İnce kıyılmış dereotu
Tuz