Loading

Çıtır Kabak Lokma

Malzemeler:

3 adet kabak (Rendelenmiş ve suyu sıkılmış)

1 büyük diş sarımsak

Yarım adet soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

2 adet yumurta 

1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

Yarım su bardağı galeta unu

1 tatlı kaşığı tuz

Karabiber

Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz

Kızartılması İçin;

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı sıvıyağ

Yapımı:

Tereyağında soğanı ve sarımsağı 2-3 dakika çevirin ve alın.

Kabak rendesini soğan ve sarımsak ile güzelce karıştırın.

Elinizle yapışmayacak kıvama gelene kadar ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Ocakta kızdırdığınız yağın içerisine yavaşça bırakın. Kısık ateşte 2 dakika altını ve üstünü çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine sererek 5 dakika dinlenmeye bırakın.

Sos malzemeleri:

1 yemek kaşığı tahin

5 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 yemek kaşığı limon suyu

3 adet minik doğranmış salatalık turşusu

İnce kıyılmış dereotu

Tuz