Çocuklarınızın Bayılacağı Somonlu Tarifler

Çocuklarınızın Bayılacağı Somonlu Tarifler

Kış ayı yaklaştıkça Norveç’in soğuk ve temiz sularında yetişen Norveç somonu'na duyulan özlemimiz azalmaya başlıyor.Özellikle büyüme çağında ki çocukların kemik gelişiminden,diş sağlığına,beyin sağlığına kadar sayısız şekilde fayda sağlıyor.

A+A-


Haftada en az 2 porsiyon Norveç somonu tüketilmesini öneren Norveç Deniz ürünleri Konseyi,özellikle okul çağında ki çocukların zeka gelişimde önemli ölçüde rol oynayan bu balık için gözde tarifler sundu.Belli bir yaşa gelmiş çocuklarda ise gün içerisinde yedikleri öğünleri takip etmekte zorlanan ebeveynler,okul dönüşleri ve akşam yemekleri için sağlıklı öğünler hazırlamaya özen göstermekteler.Bu sağlıklı öğünlerin başında ise Kuzey Buz Denizi’nin prensi yağlı,pembe ve parlak Norveç Somunu geliyor!
 
Marul ve Otlu Krem Peynirli Norveç Somon Burger
Çocuklarınıza sağlıklı bir burger yedirmek için, köfte olarak Norveç somonunu deneyebilirsiniz.
 

Malzemeler
400 g Norveç somon fileto
Sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı biber karışımı baharat
4 adet burger ekmeği
Marul yaprakları
Domates
Salatalık
4 yemek kaşığı otlu krem peynir
1 yemek kaşığı krema
 
Hazırlanışı
Somon filetoyu ince kıyıp tuz biber ekleyin. Karışımdan 4 burger köftesi yapın ve tereyağında her iki tarafını da altın sarısı olana kadar, yaklaşık 2 - 3 dakika kızartın.
Ekmek dilimlerini ızgarada kızartın ve ikiye bölün. Bir dilimin üzerine burger köftesi, marul, domates ve salatalık dilimlerini yerleştirin.
Krem peynir ve kremayı karıştırın ve her bir burgere bir kaşık bu karışımdan koyun. Tercihe göre başka bir sos da kullanabilirsiniz. Diğer dilimle burgerin üzerini kapatın.
İpucu: Burgerin yanına koyacağınız domates, salatalık gibi garnitürleri çocuğunuz severek tüketecektir.
 
 
Norveç Somonlu ve Susamlı Milföy Bohçaları
Somonun lezzetini ortaya çıkaran bu pratik tarif ile çocuklar okuldan döndüğünde evde mis gibi bir kokuyla karşılaşacak.

 
Malzemeler
600 g taze Norveç somonu
1 taze mozzarella
1 yumurta
Milföy hamuru
Susam
Defne yaprağı

Hazırlanışı;

Milföy hamuru karelerini biraz açın ve dört geniş kare elde edin.
Hamura bir somon parçası ve bir parça mozzarella peyniri yerleştirin, bohça yapıp kapatın. (Önce üçgen şeklinde katlayıp sonra iki yan köşeyi ortada birleştirin.)
Üstlerine fırçayla çırpılmış yumurta sürüp susam serpin ve 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
İpucu: Susam yerine çörekotu kullanabilir, bohçalar ılıkken üzerine ekşi krema dökebilirsiniz.
 

Bu haber toplam 41 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.