Loading

Enfes rosto tarifi

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan hem besleyici hem lezzetli dana rosto tarifi sofralarınız ile buluşuyor.

Detaylar

  • Hazırlanma Süresi 3 saat
  • Pişirme Süresi 1,5 saat
  • Mutfak: Türk mutfağı
  • Kaç Kişilik 4-6

Malzemeler

  • 1 adet bütün dana rosto
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • Marine için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 4-5 dal taze biberiye
  • 4-5 dal taze kekik
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 adet ince kıyılmış zencefil
  • 1 soğanın suyu
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Eti mühürlemek için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Garnitür için;
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 kg havuç
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • 1
    Eti marine etmek için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Etin her tarafından sivri uçlu bir bıçak yardımı ile eti parçalamadan delikler açıp sos malzemesinin içine sızılmasını sağlayın.
  • 2
    Sos malzemesini etin her tarafına sürdükten sonra üzerini kapatın. Buzdolabında 3 saat kadar marine edin. Eti marine ettikten sonra etin her tarafını mutfak ipiyle file olacak şekilde sıkı sıkı bağlayın.
  • 3
    Daha sonra iyice ısıtılmış döküm tavada birer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı ile her tarafını mühürleyin. Eti mühürledikten sonra fırın tepsisine yerleştirin.
  • 4
    170 dereceye ayarlı fırında, 1 saat pişirin. Sosu için tereyağını eritip unu kavurun. Azar azar sıcak et suyu ilave ederek yoğun bir sos kıvamına gelene dek pişirin.
  • 5
    En son tuzunu, nar tanelerini ve karabiberini ekleyerek tatlandırın. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Garnitürü için havuçların kabuğunu kazıyıp 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sirke ilave edilmiş kaynar suyun içine atın.
  • 6
    20-25 dakika orta ateşte haşlayın. Süzüp irice doğranmış maydanoz, rendelenmiş limon kabuğu, zeytinyağı ekleyip karıştırın. Fırındaki et pişince alın, iplerini çözün. Sosu üzerine dökün.
  • 7
    Tekrar sıcak fırına verip 5 dakika ısıtın. Dilimleyip garnitürüyle birlikte servis yapın.

Yorum Yap