Loading

Evde gurme burger yapmak isteyenlere özel öneriler

Doğru Et

Sulu burgerler için en az yüzde 18 yağ içeren bir et kullanın. Yağsız etlerden yapılacak burgerler sert ve kuru olur. Bu nedenle dananın boynu ile kürek kemiği arasında kalan kısımdan çektireceğiniz yağlı bir kıyma muhteşem burgerler için ideal seçimdir. Et ne kadar taze olursa, burger de o kadar lezzetli olur. Çevrenizde güvenebileceğiniz işin ehli kasaplar varsa daha taze etlerden kıyma yaptırabilirsiniz.

Fazla Yoğurmayın

Eti ne kadar çok yoğurursanız, burger köftesi yapmanız o kadar zorlaşacaktır. Büyük bir kapta kıymanızı küçük parçalara bölün, tuz ekleyin ve diğer çeşnilikleri ilave edin. Sonra da parmaklarınızla yavaşça karıştırın. İsterseniz ıslatılmış ekmek kırıntıları ve yumurta sarısı da ekleyebilirsiniz. Kimyon, karabiber gibi baharatları teker teker koymak yerine kasaptan veya marketten alacağınız köfte harcını da kullanabilirsiniz.

Islak Eller

Başlangıçta ellerinizi hafifçe ıslatmanız karışımın ellerinize yapışmasını önleyecektir. Ayrıca etin daha hızlı bir araya gelmesini sağlar.