Loading

Fırında hamsili pilav

Malzemeler;
• 2 su bardağı pirinç
• 1 soğan
• 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı kuş üzümü
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• Tuz
• Yenibahar
• Tarçın
• 1 kg temizlenmiş hamsi
Hazırlanışı;
1- Pirinci bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip 20 dakika bekletin. Yemeklik
doğradığınız soğanı ve dolmalık fıstıkları zeytin yağında birkaç dakika soteleyin. Fıstıkların rengi
hafif dönmeye başlayınca süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak pirinçler şeffaflaşıncaya
kadar kavurun. 3-3.5 su bardağı kadar su, kuş üzümü, toz şeker ve tuzu ilave edip orta ateşte pişirin,
ocaktan alın. Yenibahar ve tarçını ekleyip karıştırın.
2- Hamsilerin yarısını kuyrukları içeri gelecek şekilde, kapalı olarak hafif yağladığınız yuvarlak bir
fırın kabına daire formunda dizin. Pilavı hamsilerin üzerine yayın. Kalan hamsileri de aynı şekilde
pilavın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin, bir servis tabağına
ters çevirin ve sıcak şekilde servis yapın.

                                                                                         Afiyet olsun…