Loading

Frambuazlı Glutensiz Kek

Gluten hassasiyeti olan kişilerinde kolayca hazırlayabilecekleri glutensiz kek tarifi, kahve saatlerinizin vazgeçilmezi..

Detaylar

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi yağı
  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi sütü
  • 1 bardak glutensiz un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı toz kakao
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • Yarım su bardağı frambuaz
  • Kaju
  • Fındık
  • Fıstık

Nasıl Yapılır?

  • 1
    Hindistan cevizi yağını eritin ve soğumaya bırakın.
  • 2
    3 adet yumurtayı kaseye alın ve çırpmaya başlayın.
  • 3
    Şekeri de üzerine ekleyip köpürene dek çırpın.
  • 4
    Eritip soğuttuğunuz yağ ve yarım bardak Hindistan cevizi sütünü de ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • 5
    Topaklanmaması ve kekin iyi kabarması için glutensiz un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu bir kasede eleyin.
  • 6
    Eledikten sonra kek karışımına ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
  • 7
    Ardından frambuazları ekleyip spatula yardımıyla ezdirmeden karıştırın.
  • 8
    Baton kek kalıbına yağlı kağıdınızı serin.
  • 9
    Kek karışımını kalıba dökün.
  • 10
    Üzerine kaju, fındık ve fıstığı yerleştirin.
  • 11
    Önceden ısıttığınız Fırın’da 30-35 dakika kadar pişirin.
  • 12
    Pişen ve soğuyan kekinizi yaptığınız kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.
  • 13
    Afiyet olsun!

Yorum Yap