Glutensiz domates soslu penne tarifi

Glutensiz domates soslu penne tarifi

Hemen hemen yediden yetmişe sevilerek tüketilen makarnayı farklı notalarla buluşturduk...İşte leziz domateslerle buluşan muhteşem penne makarna...

A+A-

Malzemeler;
90 g glutensiz penne makarna
5 adet kurutulmuş domates
3 adet çekirdeksiz kalamata zeytin
1 adet iri boy domates
Birkaç yaprak fesleğen
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı;
Kaynar suyun içerisine bir kaşık tuz ve az miktar zeytinyağı ilave ederek, glutensiz penne makarnayı
10-12 dakika kadar haşlayın.
Not: Glutensiz makarnalar normal makarnalara göre 4-5 dakika daha geç pişiyor.
Makarnalar haşlanırken bir tavanın içerisine ince kıyılmış kurutulmuş domates, çekirdeksiz doğranmış
kalamata zeytin ve sarımsağı koyup zeytin yağında soteleyin. Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi
tavanın içerisine ilave edin, ardından fesleğeni ve baharatlarını da ekleyip sosunuzu lezzetlendirin.
Makarnayı süzün. Sosun içerisine ilave edip karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine bir
miktar rendelenmiş parmesan ekleyin.

                                                                                    Afiyet Olsun...

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.