Loading

Haşlanmış Yumurta Suyu Harikalar Yaratıyor..

Haşlanmış yumurtanın suyundan da faydalanacağınız hiç aklınıza gelir miydi? Bu faydalarını öğrendikten sonra birdahaki o suyu dökmeyeceksiniz..

Yumurtayı haşladıktan sonra döktüğünüz suyun içerisine yumurtanın kendi içerisinde bulunan kalsiyumdan daha fazla kalsiyum olduğu söyleniyor. Yumurtayı haşladıktan sonra suyunu tüketmek kemik ağrılarını önlemektedir.

Yumurtayı haşlarken Tencerede kalan suyu ise bitkiler içinde çok faydalıdır. Haşladığınız suyu bir kaba alın ve soğumaya bırakın. Daha sonrasında çiçeklerinizi sularken normal su yerine çiçeğinize bu suyu verin. Çiçeklerinizin canlandığını ve daha dirençli olduğunu göreceksiniz.

Haşlandıktan sonra aldığınız suyu soğumaya bırakın. Hafif soğumaya başladığında saçınıza sürün. Sudaki protein saçda çözülür ve saçlarınızın daha canlı gözükmesini sağlar. 

Tencere, kentle ve çaydanlıklardaki kireci yok etmek için yumurta kabukları ile birlikte kaynatın. Kabukların kireci söküp attığını göreceksiniz. 

Gümüş kolye, çatal bıçak, küpe’den bileziğe kadar bütün takımlarınızı bu yöntemle parlatabilirsiniz. 

Yorum Yap