Loading

Ispanaklı pastamı neden olmasın?

Tamamen sağlıklı malzemeler içeren ve aynı zamanda da enfes lezzette olan güvenerek tüketebileceğiniz ıspanaklı ve kremalı pasta tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Çay saatlerinde misafirlerinize ikram edebileceğiniz ya da ıspanak sevmeyen aile fertlerine ıspanak yedirmek istiyorsanız bu güzel tarifi sofralarınızda mutlaka bulundurmalısınız. Yeşil ve kırmızının uyumlu büyüsünü bu enfes lezzette ki pastada görmek sizi ayrıca görsel olarak ta mutlu edecektir.

Detaylar

  • Hazırlanma Süresi 35-40
  • Mutfak: Türk mutfağı
  • Kaç Kişilik 5-6

Malzemeler

  • 2 bardak un
  • 200 ml hindistan cevizi sütü
  • 3 adet yumurta
  • ½ bardak Hindistan cevizi yağı
  • 200 gr ıspanak
  • 1 paket kabartma tozu
  • Krema yapımı;
  • ½ su bardağı çilek
  • 300 gr tuzsuz ve beyaz renkli krem peynir
  • 2 yemek kaşığı bal 

Nasıl Yapılır?

  • 1
    -Dondurulmuş ıspanakları rondoya alın. Ardından Hindistan cevizi sütünü de ekleyin ve rondoyu çalıştırın.
  • 2
    Güzel bir karışım elde edene kadar rondodan geçirmeye devam edin
  • 3
    Ardından Hindistan cevizi yağı, agave şurubu ve yumurtayı mikserin içerisine alın ve malzemeleri karıştırın.
  • 4
    Un ve kabartma tozunu bir kasede birleştirin ve kaseyi hafifçe sallayarak karışmalarını sağlayın. -Daha sonra kuru malzemeleri sıvı malzemelerle birleştirin ve mikseri düşük ayarda çalıştırmaya devam edin.
  • 5
    Tüm malzemeler güzelce karışınca, yağlı kağıt serili 2 adet kelepçeli pasta kalıbına eşit bir şekilde karışımı bölüştürün.
  • 6
    Daha sonra, 180 derecede önceden ısıtılmış fanlı fırına verin ve yaklaşık 30-35 dakika pişirin. -Kek ılıyana kadar kalıptan çıkarmayın.
  • 7
    Kekiniz soğuyunca, bir bıçak yardımıyla fırın kabının kenarlarından geçin. Bu, keki daha kolay çıkarmanızı sağlayacak. -Krem peyniri miksere alın ve balı da ilave edin mikseri çalıştırın. -Karışımın yarısını süslemek için ayırın.
  • 8
    Çileğin yarısını doğrayıcıya alın. Çilek ufalana kadar rondoyu çalıştırın.
  • 9
    Daha sonra çilek püresini de mikserin içine ekleyin ve mikseri biraz daha çalıştırın.
  • 10
    Pandispanya kekinin birini tezgahın üzerine alın.
  • 11
    Çilekli kremayı bir sıkma torbasına alın ve kekin üzerinden biraz bırakın bir spatula yardımıyla etrafa yayın.
  • 12
    Dondurulmuş çilek tanelerini dizin ve diğer keki de ters çevirerek pastanın üzerine koyun.
  • 13
    Sıkma torbasındaki karışımı pastanın üzerine gezdirin ve yeniden bir spatula ile etrafına yayın.
  • 14
    Çilek taneleri ile pastanızı süsleyin ve buzdolabında dinlendirin servis edin. 

Yorum Yap