Loading

Kaynayan Suyun İçine Kozalak Koyduğunuzda..

Sağlıklı beslenmek ve tükettiğimiz besinleri bilmek adına yoğurdunu evde kendisi mayalayanlara oldukça farklı bir yöntemden bahsedeceğiz. Çam kozalağı ile yoğurt mayalama.. Yoğurdu mayalarken tutturamayanlar ise bu tarife bayılıcak!

Evde yoğurt mayalamak biraz zahmetli bir iş. Daha zahmetlisi ise o yoğurdu tutturabilmek. Tutturduğunuz vakitte yoğurdu tadından yiyemeyeceksiniz. Üstelik aroması da beklemediğiniz kadar enfes..

Malzemeler:

2 litre süt (bayatlamamış)

1 adet orta büyüklükte yeşil çam kozalağı

Yapımı:

Kozalağı önce güzel bir şekilde yıkamalısınız. 

Sütü tencereye koyduktan sonra kısık ateşte kaynatmaya başlayın.

Sütün mayalanması için serçe parmağınızı  sütün içerisine koyun. Eliniz yanmıyor ise süt mayalanma kıvamına gelmiş demektir. Bu aşamada yeşil kozalak devreye giriyor. 

Kozalağı ekledikten sonra ocağın altını kapatın. Tencere ile birlikte üzerini kapatıp 12 saat boyunca dinlenmeye bırakın. Yoğurdunuz hazır..

Çam kozalağı ile hazırlanan yoğurt

Kolay kolay ekşimez.

Enzimler 2 katına çıkar.

Yoğurdun istediğiniz kıvamı alması daha kolay hale gelir.

Farklı bir aromaya sahiptir.

Afiyet olsun.