Loading

Kırmızı – Mor Renkli Sebze ve Meyveler Sağlık ve Vitamin Deposu

Kırmızı – mor renkli meyve ve sebzeler antioksidan içeriğinin çok yüksek, bağışıklık sisteminide artırmaya yardımcı oluyor.

Havaların ısınmasıyla beraber meyve ve sebzelerin dolapta renk cümbüşü yaşanıyor. Kırmızı, mor renkli meyveler, böğürtlen, mürdüm eriği, yaban mersini, siyah kuş üzümü, kırmızı erik, nar, gibi besinlerde bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasında. 

Bu besinlerin içerisindeki antioksidan etkisiyle kalp – damar sağlığı korunur ve kansere karşı etki gösterirler. Kanser hücreleri ise belirli oranda yok ettiği görülmektedir. Aynı zamanda bu besinler öğrenme ve hafızayıda etkiliyor. 

Sağlık dokuları, hücreleri koruyarak zarara uğramış hücreleri de yenileyerek, besin aktivitesini arttırır. Alzheimerdan koruyucu etki gösterirler. İçeriğinde bulunan su ve lif ile birlikte bağırsak sağlığına etkisiyle birlikte toksinleri atmaya yardımcı olur. 

Yorum Yap