Loading

Köy Kahkesi Tarifi

Çayın yanında harika giden bir tarif sizlerle.. Gaziantep’e özgü bu tarif aynı zaman da tescillenmiş bir lezzet. Uzun süre saklanıp bayatlamamasıda sevilen bir özelliği. İşte nefis köy kahvesi tarifi sizlerle. 

Detaylar

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı çörek otu
  • 3 yemek kaşığı susam
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un

Nasıl Yapılır?

  • 1
    Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve şekeri bir kaba koyun ve iyice yoğurun.
  • 2
    Üzerine un ve kabartma tozu ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  • 3
    Yoğurduğunuz tüm malzemelere kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave edin.
  • 4
    Buradaki en önemli detay ise hamurunu oldukça yumuşak ayarlamanız. Hamur elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde yoğurmayı bırakın.
  • 5
    Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp tezgahta iki elinizin arasında uzattığınız hamurun uçlarını birleştirip tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriniz.

Yorum Yap