Loading

Leziz Yaz Dolması Tarifi

Kalabalık sofraların vazgeçilmezi, Türk mutfağının klasiğidir dolma. Zeytinyağlısı ise birçoğumuzun en sevdiği yaz yemeklerinden birisidir. Bu tarife kabak, patlıcan, biber  bütün lezzetler bir araya getirdik.

Detaylar

Malzemeler

  • 8 adet dolmalık patlıcan
  • 8 adet Girit kabağı

  • 8 adet kırmızı biber

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 büyük kuru soğan
  • 2 büyük domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı yenibahar

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Nasıl Yapılır?

  • 1
    Dolmalık biberleri, patlıcanları ve kabakları temizleyip yıkayın.
  • 2
    Harcı için  bir tencerede küçük küçük doğradığınız soğanları kavurun.
  • 3
    Ardından dolmalık fıstıkları da atıp beraber kavurun.
  • 4
    Yıkadığınız pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edin.
  • 5
    Rendelediğiniz domatesleri ve kuş üzümünü de ilave edip biraz su ekleyerek pirinçler şişene kadar pişirin.
  • 6
    En son kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber, kimyon ve yenibaharı ilave edip ocaktan alın.
  • 7
    İç harcı ılıyınca biberleri, patlıcanları ve kabakları gevşekçe doldurup tencereye dizin.
  • 8
    Üzerlerine hafifçe zeytinyağı gezdirip tencereye biraz su koyun ve orta ateşte 35-40 dakika pişirin.
  • 9
    Afiyet olsun!

Yorum Yap