Loading

Meyveden Kebap Olur mu?

UNESCO’nun “Yaratıcı şehirler Ağı’na” dahil ettiği Gaziantep’te “erik tavası ve yenidünyakebabı” mayıs ayından haziranın ortalarına kadar damakları tatlandırıyor.

Gaziantep mutfağının önemli mevsimsel lezzetlerinden “yenidünya kebabı ve erik tavası” mayhoş tadıyla sofralara renk katıyor. 

Yenidünya, kıyma ile birlikte şişlere dizilerek fırında veya mangalda pişirilirken, taze sarımsak ve kuzu etiyle yapılan erik tavasıda iştahları kabartıyor. Bu iki lezzet ise mayıs ayından haziran ayının ortalarına kadar sofraları süslüyor. 

Gaziantep’te mevsime göre yapılan yemekler ise iştah açıcı. Lezzet ustaları Antep’te mevsimsel yemeklerin daha zahmetli olduğunu söylüyor. Yenidünya kebabında ise ekşi ve tatlı arası olan lezzetler ortadan ikiye bölünerek arasına kıyma ilave edilerek şişe saplanıyor. Ardından mangalda pişiriliyor. Bu lezzetler ise yılın sadece belli dönemlerinde. 

Yorum Yap