Loading

Muhteşem fırın sütlaç tarifi

Kıvamı yerinde sütlaç yemek isteyenlerin kaçırmaması gereken, herkes tarafından çok sevilen sütlaç tarifini sizlerde çok seveceksiniz.

Kaynak: Muhteşem fırın sütlaç tarifi

Detaylar

  • Hazırlanma Süresi 30 dakika
  • Pişirme Süresi 45 dakika
  • Mutfak: Tatlı
  • Kaç Kişilik 5 kişilik
  • Kalori: 286/kcal *1 porsiyon için

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilin

Nasıl Yapılır?

  • 1
    Soğuk süt ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. Bir çırpma teliyle toz şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra ocağa alın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • 2
    Bol suda yıkadığınız pirinçleri; ayrı bir tencerede, orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayın.
  • 3
    Vanilini toz şeker eriğinde süte ekleyin.
  • 4
    1-2 dakika kadar kaynayan şekerli süte haşlanmış pirinçleri ilave edin. Aralarda karıştırarak pişirme işlemini sürdürün.
  • 5
    Yumurta sarısını, buğday nişastası ve su ilavesiyle ayrı bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • 6
    Yumurta sarısının kesilmemesi için; kısık ateşte kaynamakta olan süt karışımından alıp nişastalı karışımı ılıştırın.
  • 7
    Hazırladığınız yumurta sarılı karışımı sütlaç tenceresine azar azar katıp hızlıca karıştırın.
  • 8
    Kıvam alan sütlacı, ısıya dayanıklı porsiyonluk güveç kaplarına eşit ölçüde boşaltın.
  • 9
    Sütlaç kaselerini, derin bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Kapların yarısına gelecek kadar soğuk suyu, sütlaçlara değdirmeden tepsiye alın.
  • 10
    Fırına verdiğiniz sütlaçları, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12-15 dakika kadar pişirin.
  • 11
    Fırından bir mutfak eldiveni yardımıyla çıkardığınız sütlaç kaselerini, oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın. Soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Yorum Yap