Loading

Patlıcan Yatağında Bulgurlu Lezzet

Birbirinden bağımsız birçok malzeme ile harmanlanmış ahenkle ve özenle yapılan bu lezzet bu tarifte birleşti. İşte lezzetin o tarifi..

Detaylar

  • Hazırlanma Süresi 50 dk

Malzemeler

  • 2 adet büyük boy patlıcan
  • 1 adet kabak
  • Yarım su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Üzeri için;
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1-2 dal taze biberiye
  • Nar taneleri
  • Kabak çekirdeği

Nasıl Yapılır?

  • 1
    Patlıcanları uzun uzun ikiye kesin. İçlerini kaşık yardımıyla ayıklayın.
  • 2
    Fırın tepsisinde dizdiğiniz önceden ısıtılmış patlıcanları 180 derecedeki fırında ızgara modunda 15-20 dakika pişirin.
  • 3
    Bal kabağını ve yeşil kabağı küpler halinde doğrayın.
  • 4
    Ocağa koyduğunuz tencereyi ve zeytinyağını alın.
  • 5
    İyice yıkadığınız bulgurları kavurun.
  • 6
    Ardından küp küp doğradığınız kabakları, sotelemeye devam edin.
  • 7
    Üzerine tuz ve karabiberi serpin.
  • 8
    1 su bardağı sıcak suyuda ekleyip karıştırın ve kapağını kapatın.
  • 9
    Yaklaşık 10 dakika piştikten sonra ocağı kapatın ve kapağını açın.
  • 10
    Fırından çıkardığınız patlıcanların içlerine hazırladığınız içleri koyun.
  • 11
    Ardından patlıcanları yeniden fırına verin ve üzeri kızarana kadar 10-15 dakika pişirin.
  • 12
    Sosu için mikserde sarımsağı ve zeytinyağını alıp çekin.
  • 13
    Süzme yoğurdu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • 14
    Pişen patlıcanların üzerine sosu dökün.
  • 15
    Nar ve kabak çekirdeği serpin.
  • 16
    Taze biberiye ile süsleyip servis edebilirsiniz.
  • 17
    Afiyet olsun!

Yorum Yap