Loading

Pratik ve Lezzetli Çilekli Kek Tarifi

Taze çilekler tükenmeden hızlı ve hemen yapabileceğiniz bir kek tarifi sizlerle.. 

Detaylar

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Bir buçuk çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Bir buçuk su bardağı un
  • Kalıbı yağlamak için; 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 10 adet çilek

Nasıl Yapılır?

  • 1
    2 adet yumurtayı ve toz şekeri yumurtaların rengi açılana kadar çırpın
  • 2
    1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip hepsi karışana kadar çırpmaya devam edin.
  • 3
    Ardından karışıma bir buçuk su bardağı unu eleyerek ekleyin
  • 4
    Unu ekledikten sonra spatula ya da tahta bir kaşıkla karıştırın
  • 5
    Ardından kek karışımını yağladığınız kek kalıbına dökün
  • 6
    170 derecede kek kabarıp pişene kadar yaklaşık 45 dakika pişirin
  • 7
    Üzeri için krem şantiyi bir karıştırma kabına dökün, üzerine sütü ekleyip çırpmaya başlayın
  • 8
    3-4 dakika içinde krema koyulaşınca kenara alın
  • 9
    Pişen ve soğuyan kekinizin üzerine hazırladığınız krem şantiyi sürün
  • 10
    En üste de doğradığınız çilekleri dizin

Yorum Yap