Loading

Ramazan Ayında Bu Hataya Düşmeyin

Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için öneride bulunan uzmanlar sağlıklı beslenmeye dikkat çekerek, yapılan yanlışları anlattı. 

Ramazan ayının gelmesiyle beraber, hem sofra zevki hemde sağlıktan vazgeçmeyip, ruhen enerjik olmak için yeme ve içmeye dikkat etmek gerekiyor. Ramazan ayı, oruç tutanların dikkat etmedikleri takdirde kilo almaya müsait oldukları fazla olan dönemdir. 

Uzun süreli açlık sonrası geç saatte yenen ağır iftar yemeği, yeterince sıvı alınmaması, düşen kan şekeriyle birlikte günlük tatlı tüketiminin artması, fiziksel aktivitenin kısıtlı olması gibi etkenlerde kilo alımına neden olan etkenler arasında yer alıyor. 

Örnek Ramazan Menüsü

“Su, 1 adet zeytin veya hurma ile oruç açılır.

İftar

1 kase çorba,
8 yemek kaşığı etli sebze yemegi (susuz) ya da 2 köfte büyüklüğünde (60 gr) et, tavuk, balık, hindi
1 kase yoğurt
1-2 ince dilim tam tahıllı ekmek
Bol salata (yağsız)

Ara öğün

1 kase sütlü tatlı ya da 1 adet meyve
2 adet ceviz veya 5-6 adet fındık veya 5-6 adet çiğ badem
Açık çay

Sahur

Birinci seçenek:

1 su bardagı süt
1 haslanmıs yumurta
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
2 adet ceviz / 5-6 adet fındık veya çiğ badem
1-2 ince dilim tam tahıllı ekmek
Sögüs domates ve salatalık ü

İkinci seçenek:

Çorba, et, yoğurt, tam tahıllı ekmek, söğüş domates ve salatalık
3’üncü.seçenek: Süt + tost + söğüş domates ve salatalık”

Yorum Yap