Şeftalinin En Tatlı Hali

Şeftalinin En Tatlı Hali

Hemen hemen herkesin çok severek tükettiği meyvelerin başında yer alan Şeftali bu defa enfes lezzette tart hamuru ile birleşti ve sofralarınıza misafir oldu...

A+A-

Hatırı sayılır meyvelerin başında yer alan ve büyük küçük herkesin sevdiği şeftaliyi bal ve muhteşem tart hamuru ile buluştuğunu ve ağzınızda dağıldığını hayal edin.
 
Malzemeler
Tart hamuru için:
•    125 gram tereyağı
•    1 adet yumurta sarısı
•    3 yemek kaşığı pudra şekeri
•    1,5 su bardağı un

Tart kreması için:
•    2,5 su bardağı süt
•    3 adet yumurta sarısı
•    4 yemek kaşığı toz şeker
•    4 yemek kaşığı mısır nişastası
•    1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü
•    3 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
•    3 adet orta boy şeftali
•    2 yemek kaşığı bal

Yapılışı;
Un ve pudra şekerini derin bir karıştırma kabına alın. Soğuk tereyağını küçük parçalar halinde ekleyip ufak ufak toparlanmaya başlayana kadar hamuru karıştırın.Yağlı kağıt üzerine aldığınız hamuru, büyük bir beze haline getirip streç filmle sardıktan sonra dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.Dinlenen soğuk hamuru üç eşit parçaya bölüp yağlanmış küçük boy tart kalıpları üzerine bastırarak yayın. Tart hamurunun belli bölümlerine bir çatal yardımıyla küçük delikler açın.Hamurların eşit oranda pişmesi ve kabarması için tart kalıpları büyüklüğünde yağlı kağıtlar kesin, hamurların üzerine serin. Ağırlık yapması ve hamurlara düz bir şekil vermesi için üzerlerini nohut, kuru fasulye gibi bakliyatlarla doldurun.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin.Fırından çıktıktan sonra üzerlerindeki yağlı kağıt ve kuru bakliyatları alın. Aynı ısıda, yeniden, 5 dakika daha fırınladığınız tart tabanlarını fırından çıkartın, soğuması için oda ısısında dinlendirin.Tart kremasını hazırlamak için; sütü küçük boy bir sos tenceresine alıp ısıtın. Ayrı bir tencereye aldığınız yumurta sarılarını toz şeker ve mısır nişastası ilavesiyle hızlıca karıştırın.Kaynama noktasına gelen sıcak sütü azar azar ekleyip karıştırma işlemini hızlıca sürdürün. Yumurtalarınkesilmemesi için sürekli karıştırdığınız krema karışımını ocak üzerine alıp kısık ateşte pişirin. Kıvam almaya başladığında vanilya özütünü katın. Kısa bir süre ılınan kremaya küçük parçalara böldüğünüz soğuk tereyağını katıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Toparlanan kremayı kapaklı cam bir kaseye alıp soğuması ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız şeftalilerin kabuklarını ince ince soyun. Dinlenen tart hamurlarını servis tabaklarına alın. Orta kısımlarını soğuyan krema ile kaplayın. Şeftali dilimlerini birbiri üzerine binecek şekilde dizin. Parlaklık vermesi adına meyvelerin üzerine bal sürüp servis edin.
 
                                              Afiyet Olsun…
 

Bu haber toplam 35 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.