Loading

Tulum peynirli, tereli turunçgil salatası

Yaz ayı yaklaşırken, fazla kilolardan kurtularak hem lezzetli hemde oldukça sağlıklı bir deneyim yaşamaya ne dersiniz?

Detaylar

  • Hazırlanma Süresi 15 dk
  • Pişirme Süresi 10 dk
  • Mutfak: Dünya Mutfağı
  • Kaç Kişilik 1-2

Malzemeler

  • 2 orta boy kırmızı pancar
  • 1-2 yemek kaşığı bal
  • 1 greyfurt
  • 2 portakal
  • 1 bağ tere, yıkanmış, kurutulmuş
  • 25 g tulum peyniri
  • 25 g ceviz, parçalanmış
  • Sos için;
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze öğütülmüş karabiber

Nasıl Yapılır?

  • 1
    Pancarları soyun, üzerini balla kaplayıp fırına sürün ve yumuşayıncaya kadar 180 derecelik fırında pişirin. Fırından alın, soğuduktan sonra ince ince dilimleyin.
  • 2
    Greyfurt ve portakalları soyup dilimleyin. Meyvelerin altta biriken suyunu alıp sos malzemeleriyle karıştırın. Tereleri sosla harmanlayın.
  • 3
    Greyfurt ve portakalları, pancar dilimlerini 4 tabağa bölüştürün. Üzerine tereleri koyun. Peyniri tabaklara ufalayın.
  • 4
    Üzerine ceviz ve taze karabiber serpiştirerek servise hazır hale getirin.
  • 5

Yorum Yap