Yemek yaparken hardalı nasıl kullanabiliriz?

Yemek yaparken hardalı nasıl kullanabiliriz?

Hardal aslen bir bitkidir. Turpgiller familyasından olan bu bitki acı ve aynı zamanda keskin bir tada sahiptir. Hardal ek malzeme olarak iki farklı şekilde kullanılır. Birincisi tohumların sos yapılmasıdır, ikincisi ise baharat karışımlarına eklenmesidir.

A+A-

Hardal nedir?

Hardal acımsı ve yakıcı bir tohumdur. İlk olarak 4’üncü yüzyılda tadılmıştır. Anavatanı Akdeniz havzası olan bu bitki Romalılar döneminde karabiber gibi öğütülerek kullanıldı. Hardal çok eski çağlardan beri içeriğiyle sofralardan hiç eksik edilmedi.

Hardal türleri

Dört farklı hardal türünün farklı kullanım alanları vardır. Alman hardalı her çeşit besinle tüketilir, Dijon hardalı keskin kokuludur, Bordeaux hardalı orta derecede acı bir lezzettir, İngiliz hardalı sos veya meze olarak tercih edilebilir.

Et yemeklerinde kullanımı

Hardalın genellikle et yemekleriyle tercih edildiği herkes tarafından bilinir. Çünkü hardal et yemeklerine aşırı derecede yakışmaktadır. Yavaş ve uzun pişirilen yemeklere, tavuğa, kırmızı ete oldukça fazla yakışır. Eti yumuşattığı gibi lezzetlendirir. Tavşan, geyik, hamburger, taco, sandviç, sosis gibi et türleri ile de oldukça lezzetlidir.

Bu haber toplam 19 defa okunmuştur
Dünyanın en iyi 10 mutfağı

Dünyanın en iyi 10 mutfağı

Dünya mutfakları dediğimiz anda birçok ülke kendine has kültürleriyle bir birinden çok farklı mutfaklarıyla ön plana çıkarlar.Bir birinden farklı coğrafyalarda dünyanın en çok merak edilen 10 ülkesinin mutfağını kaleme aldığımız bu içerik de ülkelerin yem

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.