Loading

Yemek yaparken hardalı nasıl kullanabiliriz?

Hardal nedir?

Hardal acımsı ve yakıcı bir tohumdur. İlk olarak 4’üncü yüzyılda tadılmıştır. Anavatanı Akdeniz havzası olan bu bitki Romalılar döneminde karabiber gibi öğütülerek kullanıldı. Hardal çok eski çağlardan beri içeriğiyle sofralardan hiç eksik edilmedi.

Hardal türleri

Dört farklı hardal türünün farklı kullanım alanları vardır. Alman hardalı her çeşit besinle tüketilir, Dijon hardalı keskin kokuludur, Bordeaux hardalı orta derecede acı bir lezzettir, İngiliz hardalı sos veya meze olarak tercih edilebilir.

Et yemeklerinde kullanımı

Hardalın genellikle et yemekleriyle tercih edildiği herkes tarafından bilinir. Çünkü hardal et yemeklerine aşırı derecede yakışmaktadır. Yavaş ve uzun pişirilen yemeklere, tavuğa, kırmızı ete oldukça fazla yakışır. Eti yumuşattığı gibi lezzetlendirir. Tavşan, geyik, hamburger, taco, sandviç, sosis gibi et türleri ile de oldukça lezzetlidir.